Ameland

Op de pier van de veerhaven van Holwerd begint de wadlooptocht naar Ameland.  Het begint met een stuk slik, het is flink doorstappen langs de landaanwinning-werken waarna we onze tocht over het wantij vervolgen. We komen enkele geulen tegen, het is afhankelijk van het weer en het getij hoe hoog het water hierin staat. Op sommige dagen kunnen we de geulen op kniehoogte doorwaden, op andere dagen kan het water tot aan de borst komen. Zorg er dus altijd voor dat alles in je tas goed waterdicht verpakt is.

De tocht naar Ameland is circa tien kilometer lang en duurt ongeveer drie uur. Als we aankomen op Ameland moeten we nog een half uur lopen naar het Noordzeestrand. Hier kunt u zich afspoelen in zee en omkleden. Hierna worden we met trekker en wagen vanaf het strand opgehaald en naar de strandopgang van Nes gebracht. Indien gewenst staan hier fietsen of een taxi voor u klaar.  Zie voor meer info prijzen.

Om uzelf extra te verwennen na al deze inspanning is het mogelijk dat wij zorgen voor een borrel, Nobeltje! zodra we aankomen op het eiland. Een lekkere opwarmer! Dit is mogelijk voor € 1,- p.p.

De prijs voor de wadlooptocht naar Ameland is inclusief de bootreis terug. U kunt op alle dagen terug met de boot, u kunt dus rustig langer op Ameland blijven.

Prijs van de tocht is € 27,50 en eventueel vervoer met tractor en kar of huren van een fiets komt hierover heen.
Afhankelijk van de groote van de groep varieert het tarief hiervoor.
Indien we gebruik maken van de wasplaats op de Kooiplaats is dit opgenomen in het tarief.
Gezien de zwaarte van het laatste stuk Wad richting Kooiduinen gaan we in de regel naar het Oerd en dan lopend naar het Noordzee strand
Adres van het vertrekpunt is Grandijk 2, 9151 AE Holwerd
Telefoonnummer van Land en Zeezicht 0519-561406 (dit is het restaurant op de kop van de veerhaven)