Rottumeroog

De tocht naar Rottumeroog is prachtig. We lopen hem een paar keer per jaar en het blijft een prachtig stukje natuur.
Rottumeroog is een beschermd natuurgebied en het eiland zelf mag dan ook niet betreden worden. Wel komen we er zeer dichtbij en kun je de Noordzee zien liggen op het uiterste puntje van het Wad.

Het verzamelpunt is de Visserijhaven van Lauwersoog, van hieruit vertrekken we gezamenlijk, carpoolend bij elkaar in de auto naar het vertrekpunt van de tocht, de zeedijk van de Emmapolder bij Uithuizen. De tocht voert ons door de kwelder, over mosselbanken en door geulen. De geulen staan, afhankelijk van het weer en het getij, de ene keer tot kniehoogte vol water, de andere keer kan het water tot borsthoogte staan. Na circa vier uur lopen komen we aan bij de boot, op de boot kunt u zich afspoelen en omkleden. De boot moet wachten totdat het water weer gestegen is en de boot loskomt en brengt ons weer terug naar de haven van Lauwersoog. De bootreis terug duurt ongeveer drie en een half uur. Tijdens deze boottocht is het mogelijk dat we zeehonden zien die zich opwarmen in de zon op de zandplaten!
In Lauwersoog stappen we weer in de auto’s waarna we de andere auto’s op zullen halen bij de zeedijk van de Emmapolder.

De tocht naar Rottumeroog is tijdrovend maar ontzettend mooi! Omdat we zolang onderweg zijn is het verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen en warme kleding. Het is mogelijk dat we zorgen voor een warme maaltijd op de boot, voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de gids.

De prijs voor deze tocht is op aanvraag.

Adres van vertrekpunt: Visserijhaven Lauwersoog