Wadlooptochten

Wadlopen is net zo wispelturig als het weer. Daarom is het noodzakelijk dat de avond voor de tocht rond 20:00 contact wordt gezocht met de gids. Als er erg slecht weer wordt voorspelt kan het zijn dan de tocht bij voorhand wordt afgeblazen. Soms kan het gebeuren dat de voorspellingen goed zijn maar dat het weer de volgende ochtend plotseling omslaat. De gids kan dan alsnog beslissen dat er niet gelopen kan worden. Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen.

Er wordt vaak gelopen in het weekeind maar in overleg met de gids kan er ook doordeweeks gelopen worden. De minimale groepsgrootte is 12 personen. Meestal lopen we met groepen tot maximaal 25 personen, grotere groepen zijn in overleg ook te boeken. Je kunt je ook aanmelden met een kleinere groep, wij proberen je dan in te plannen bij een al geboekte tocht.

Zie voor een overzicht van de tochten in 2020 : Planning 2020

Er zijn een aantal tochten waar dit wadloopseizoen uit gekozen kan worden:

1- Zwerftochten op diverse locaties, Breezand, Hoek van de Bant en Noordpolderzijl. Met name deze laatste locatie is een prachtig gebied om te lopen en Het Zielhoes te Usquert heeft een mooi terras. Minimaal 5 personen = € 15,- p.p. 10-12 personen = € 12,50 p.p.

2- Engelsmanplaat/ Het Rif = zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Verzamelen op Lauwersoog en daar wat auto’s laten staan. Bij Wierum Fr. gaan we het Wad op en lopen naar Engelsmanplaat. Daar worden we opgepikt door een Ribboot die ons terug brengt naar Lauwersoog. Daarna moeten we de auto’s in Wierum weer oppikken. We worden weer afgezet bij Restaurant de Noorman op de dijk van de Visserijhaven van Lauwersoog waar ook een leuk terras aanwezig is. Minimaal 8 personen en maximaal 22 personen. Prijs € 38,50 p.p.

3- Schiermonnikoog via Brakzand, vertrek vanaf Lauwersoog Visserijhaven met een Ribboot. Na een kwartier varen worden we afgezet op een zandbank en lopen in ruim 3 ½ uur naar Schiermonnikoog. Onduidelijk is nog of en wanneer de wasplaats bij de Gemeentewerf open is. Op het eiland bestaat de mogelijkheid om fietsen op te halen op de veerdam bij Schierfiets/ Soepboer. Prijs € 7,- per fiets en dit graag zelf regelen. We kunnen ook met de bus naar het dorp en ik kan die bij de wasplaats laten komen. Buskaartje zal rond de € 4,- p.p. zitten. Denk er aan om een mondkapje mee te nemen mocht je met de bus willen!

We maken in overleg met Beleef Lauwersoog een afspraak wanneer we als groep weer opgepikt willen worden voor de terugreis met de Ribboot en de bus brengt ons weer naar de veerdam. Verzamelen bij snackbar de Halte aan de Reeweg op het afgeproken tijdstip.

Denk erom om voor de terugreis een goede regenjas mee te nemen, de schippers van de Ribboten willen nog weleens voor een spectaculaire terugreis zorgen.

Minimaal aantal deelnemers 10 personen en 11 is het maximum voor 1 boot, 22 personen voor 2 boten. Prijs is exclusief de bus op het eiland € 51,50 p.p.