Wadlooptochten

Wadlopen is sterk afhankelijk van weersomstandigheden. Daarom is het noodzakelijk dat de avond voor de tocht rond 20:00 contact wordt gezocht met de gids. Als er erg slecht weer wordt voorspelt kan het zijn dan de tocht bij voorhand wordt afgeblazen. Soms kan het gebeuren dat de voorspellingen goed zijn maar dat het weer de volgende ochtend plotseling omslaat. De gids kan dan alsnog beslissen dat er niet gelopen kan worden. Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen.

Er wordt vaak gelopen in het weekeind maar in overleg met de gids kan er ook doordeweeks gelopen worden. De minimale groepsgrootte is 12 personen. Meestal lopen we met groepen tot maximaal 24 personen, grotere groepen zijn in overleg ook te boeken. Je kunt je ook aanmelden met een kleinere groep, wij proberen je dan in te plannen bij een al geboekte tocht.

Zie voor een overzicht van de tochten in 2020 : Planning 2020

Er zijn een aantal tochten waar dit wadloopseizoen uit gekozen kan worden:

1- Zwerftochten op diverse locaties, Breezand, Hoek van de Bant en Noordpolderzijl. Met name deze laatste locatie is een prachtig gebied om te lopen en Het Zielhoes te Usquert heeft een mooi terras. Minimaal 5 personen = € 15,- p.p. 10-12 personen = € 12,50 p.p.

2- Engelsmanplaat/ Het Rif = zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Verzamelen op Lauwersoog en daar wat auto’s laten staan. Bij Wierum Fr. gaan we het Wad op en lopen naar Engelsmanplaat. Daar worden we opgepikt door een Ribboot die ons terug brengt naar Lauwersoog. Daarna moeten we de auto’s in Wierum weer oppikken. We worden weer afgezet bij Restaurant de Noorman op de dijk van de Visserijhaven van Lauwersoog waar ook een leuk terras aanwezig is. Minimaal 8 personen en maximaal 22 personen. Prijs € 38,50 p.p.

3- Schiermonnikoog via Brakzand, vertrek vanaf Lauwersoog Visserijhaven met een (Rib)boot. Na een kwartier varen worden we afgezet op een zandbank en lopen in ruim 3 ½ uur naar Schiermonnikoog.  Op het eiland bestaat de mogelijkheid om fietsen op te halen op de veerdam bij Schierfiets/ Soepboer. Prijs € 7,- per fiets en dit graag zelf regelen. We kunnen met de bus naar het dorp, die kan ons bij de wasplaats ophalen. Buskaartje zal rond de € 4,- p.p. zitten. Denk er aan om een mondkapje mee te nemen mocht je met de bus willen! Een mondkapje is ook verplicht op de veerboot terug. 

Minimaal aantal deelnemers 12 personen. Prijs is exclusief de bus op het eiland € 46,50 p.p.